Infrarood verwarming is uiteraard ook geschikt als verwarming in zakelijke objecten zoals kantoren en bedrijfshallen.

Onze infrarood panelen leveren een comfortabele warmte en daar staat een laag energieverbruik tegenover.

Infrarood verwarming in kantoren

Iedereen ervaart het gevoel van warmte anders; de één heeft het koud, de ander vindt het aangenaam. Met onze infrarood panelen is dit verleden tijd. Door gebruik te maken van onze "slimme" thermostaten is elke werkplek dusdanig te verwarmen dat iedereen het klimaat als aangenaam ervaart.
Desgewenst kunnen infrarood panelen geleverd worden die qua afmetingen toegepast worden in systeemplafonds.

Infrarood panelen toegepast in scholen

Als er één plek is waar veel mensen zich in een beperkte ruimte bevinden, dan is het wel een schoolgebouw. Om hier een gezond klimaat te houden MOET er geventileerd worden. Dat gaat met conventionele verwarming ten koste van de warmte en levert een hoge gasrekening op. Met onze infrarood verwarming is dit verleden tijd. Doordat alle materie verwarmd wordt en niet de lucht heeft met geen last van de zgn. "koudeval". Hierdoor kan men ventileren zoals het hoort zonder dat men het koud krijgt of als koud ervaart.

Infrarood verwarming voor werkplekken (bijv. productiehal)

U kent het wel: productiehallen of fabriekshallen die slecht warm te houden zijn. Vaak is dit het geval bij hallen waar regelmatig een grote roldeur opengaat en een langere tijd open blijft staan. Hierdoor gaat veel (zoniet alle) warmte verloren en duurt het geruime tijd voordat de luchttemperatuur weer enigszins aangenaam is.

Wordt er in deze gevallen gebruik gemaakt van infrarood panelen zal men hier veel minder last van ondervinden.infrarood verwarming voor productiehal Dit komt doordat bij infrarood verwarming geen lucht wordt verwarmd, maar juist alle materie die door de infraroodstraling wordt bereikt. Een koude luchtstroom door een grote openstaande deur is natuurlijk nooit te voorkomen, maar de ruimte zal veel sneler weer op een aangename (gevoels)temperatuur zijn. In het geval van een hogere ruimte hebben wij speciale infrarood panelen met een hoger bereik, tot wel 5 meter en zijn goed voor een opp. tot wel 40 m2. Deze panelen zijn dan ook uitermate geschikt om productiehallen te verwarmen. 

 

 

 

naar boven