Infrarood voor entree en trappenhal

In deze ruimtes is er vaak sprake van buiten -en binnendeuren of een trapgat. Dit maakt het niet eenvoudig om deze ruimtes te verwarmen en op een aangename temperatuur te houden. De warmte stijtg en gaat daarmee grotendeels verloren wanneer men van coventionele verwarming gebruik maakt. Gaat eenmaal de buitendeur open, dan wordt de verwarmde lucht vervangen door de (koudere) buitenlucht. De gehele ruimte zal dus weer opnieuw moeten worden verwarmd.

Echter, zou in de bovengenoemde situatie gebruik gemaakt worden van infrarood verwarmingspanelen dan is dit níet het geval. Doordat de infrarood straling alle bereikbare materie verwarmd (vloeren, wanden, tafels enz.) zal de temperatuur zich snel herstellen en weer een aangename waarde aannemen.

Infrarood verwarming werkt ruimtebesparend

Een ander argument om gebruik te maken van infrarood verwarming is ruimtebesparend aspect. Er is geen sprake van een ketel, leidingnetwerk en grote radiatoren aan de wanden. Met naast al deze apparatuur nog een garderobe en een balie is een ruimte al snel gevuld. Vandaar dat infrarood verwarmingspanelen de perfecte uitkomst zijn; door plaatsing van de panelen aan het plafond nemen ze zeer weinig ruimte in. Daarnaast kunnen de infraroodpanelen een decoratieve rol vervullen door panelen met een afbeelding te gebruiken.

naar boven