Elektrisch verwarmen kan duur zijn, tenzij u infrarood panelen gebruikt!

Een hoog rendement behalen met een laag verbruik

Dankzij het doorontwikkelen van de technologie nemen de infrarood panelen van Premium Heating een absolute toppositie in voor wat betreft energiebesparende verwarming. De Redwell vergelijkingsstudie toont duidelijk aan dat infrarood verwarming alle andere verwarmingssystemen overtreft, rekening houdend met alle economische, ecologische en energiebesparende aspecten.

De panelen werken dan wel op stroom, maar dán met infraroodstraling die materie (vierkante meters) verwarmt en niet de lucht. Doordat de infraroodstralen direct op objecten (meubels, wanden, personen) inwerken bieden ze juist een hoog rendement- met een laag verbruik.

Hoe kan infrarood verwarmen rendabeler zijn?

Het grote verschil is dat de convectieverwarming zoals we die veel tegenkomen eerst de circulerende lucht verwarmt. Het duurt relatief lang voordat we hierbij de warmte als aangenaam ervaren. De infrarood panelen geven daarentegen directe straling af die dan ook direct door bijvoorbeeld onze huid wordt opgenomen als warmte. Die warmte wordt vervolgens via de bloedcirculatie verder aan het lichaam doorgegeven. Men voelt hierdoor op een snelle manier een aangename warmte, ook al is de omringende lucht koeler. In de meeste gevallen wordt de warmte als dusdanig ervaren dat de ingestelde temperatuur met 1 à 2 graden verlaagd kan worden t.o.v. conventionele verwarming.

Bent u van plan om uw woning te gaan verwarmen met infrarood panelen? Denk dan ook eens aan zonne-energie, daarmee wordt het verwarmen nóg rendabeler!

Infrarood panelen, de enige verstandige keuze!

 

naar boven